Asbestinventarisatie
Een asbestinventarisatie kan voor diverse doeleinden worden uitgevoerd. Zo is een dergelijk onderzoek bijvoorbeeld nodig voor het aanvragen van een sloopmelding bij renovatie in of bij de sloop van een bouwwerk. Invenco voert als gecertificeerd bedrijf asbestinventarisaties uit voor zowel bedrijven als particulieren door heel Nederland.
Bij het asbestonderzoek gaan wij gericht op de geplande werkzaamheden op zoek naar asbesthoudende toepassingen.


Particulieren

Bent u van plan om een woning aan te schaffen dan is het verstandig om een asbestonderzoek uit te laten voeren, zo weet u of er in de nabije toekomst nog kosten gereserveerd dienen te worden voor eventuele asbestverwijdering bij geplande renovaties of voorafgaand aan onderhoud (cv-ketel, riolering, etc.). Daarnaast weet u ook of de woning veilig is om te gebruiken, omdat de staat van de asbesthoudende toepassingen door ons worden beoordeeld. Om onbedoelde beschadiging van asbesthoudende toepassingen te voorkomen is daarom voorafgaand aan een verbouwing bij woningen van voor 1994 een asbestonderzoek wettelijk verplicht gesteld.


Woningstichtingen

Invenco heeft jarenlange ervaring met het op asbestgebied bedienen van woningstichtingen. Dit strekt zich uit van asbestinventarisaties van de muterende huurwoningen naar het inventariseren van gehele complexen voor bijvoorbeeld renovatiewerkzaamheden van badkamer, keuken of toilet tot gehele verduurzamingsprojecten. Daarnaast fungeren wij als hulplijn bij alle asbestgerelateerde vraagstukken of problemen waar een woningstichting tegenaan kan lopen.


Gemeentes
Voor enkele gemeentes voeren wij asbestonderzoeken uit van de bouwwerken in hun bezit van voor 1994, daarnaast adviseren wij de gemeente bij vragen van huurders/gebruikers omtrent asbest en indien nodig onderzoeken wij de locaties waar asbest door derden is gedumpt, zodat dit z.s.m. kan worden opgeruimd.

Bouwbedrijven, architecten en ontwikkelaars
Voor meerdere bouwbedrijven en architecten onderzoeken wij o.a. kantoorpanden, (vrijstaande) woningen en bungalows voor renovatie- en verduurzamingswerkzaamheden.

Bij alle opdrachten is het noodzakelijk dat het onderzoek gedegen wordt uitgevoerd, zodat er niet onverwachts toch asbestverdacht materiaal wordt aangetroffen en er vertraging ontstaat bij alle partijen.


Overige bedrijven

Bij installatie- of onderhoudswerkzaamheden kan het zijn dat u te maken krijgt met asbesthoudende toepassingen zonder dat u hier weet van heeft. Voeren uw medewerkers werkzaamheden uit in gebouwen van voor 1994, zoals onderhoud van cv-installaties, isolatiewerkzaamheden, aansluiten van glasvezel, etc. dan is het verstandig om het risico van asbest in kaart te brengen. Op basis van uw RI&E bent u dit verplicht naar uw werknemers. Wellicht zou u uw medewerkers een asbestherkenningscursus aan kunnen bieden.


Wilt u een asbestinventarisatie inplannen, een offerte aanvragen of heeft u overige vragen? Neem dan contact met ons op via info@invenco.nl of 033-4555755.